Thursday, 10 November 2016

PERSONAL SHOPPER KAISON

08:57 0 Comments
Assalamualaikum dan Hai :)

Selain dari menjual supliment SHAKLEE, Fatin juga ada buat servis as PERSONAL SHOPPER di Kaison. Korang tahu tak Kaison tu apa? Kaison tu kedai khas kalau korang jenis kaki deco. Macam-macam perhiasan dan barang-barang cantik korang boleh dapatkan kat situ. Harga? Mestilah berbaloi kan kalau tak taklah barang selalu Out of Stock je kan.

Kaison ni bukan semua mall ada tau. Macam dekat Kedah, Kaison takde :'( kalau belah utara tu dekat Perak je ada. Sedih kan? Tapi korang jangan risau, kalau korang tak berkesempatan nak ke Kaison atau teringin sangat dengan barang dari Kaison, korang just Whatapps je Fatin okey. InsyaAllah, Fatin akan tunaikan permintaan korang tu. Hehe.

Selalunya Fatin akan update dekat ig @byfaiqahdahiyah kalau ada trip ke Kaison atau gambar-gambar dari Kaison. So, korang boleh follow sesiap ig tu takut nanti melepas sebab barang kat situ cepat nau habis. Hehe.

P/S : setiap item akan dicas servis tapi jangan risau servis teramat murah :)

FATIN FAIQAH
018-8745478









TERIMA KASIH


PENGEDAR SAH SHAKLEE

08:36 0 Comments
Assalamualaikum dan Hai :)


Fatin nak bagitau ni, Fatin adalah salah seorang SHAKLEE INDEPENDENT yang sah tau. Jadi sesiapa yang berminat nak dapatkan supplement shaklee jangan segan-segan nak rojer fatin yer 😄
InsyaAllah Fatin akan bantu korang selesaikan masalah korang. Kita ikhtiar cara lain, penyembuhnya dengan izin Allah.

Antara set yang korang boleh dapatkan dari produk shaklee ialah :

🌹Set Kecantikan
🌹Set Kesihatan
🌹Set Berpantang
🌹Set Kurus
🌹Set Hamil
🌹Set Resdung
🌹Set Kanak-Kanak
🌹Set Skincare (Normal/Oily)
🌹Set Penjagaan Rambut

Jadi nak order meh whatsap Fatin sekarang. Korang boleh follow insta @cantikstorevitamin untuk update terbaru.

Fatin Faiqah
018-8745478

Your Health and Beauty Consultant






TERIMA KASIH

COD AREA ALOR SETAR, JITRA, KULIM, SUNGAI PETANI, BANGI


KENAPA ESP SHAKLEE BEST DAN HOT SELLING??

08:12 0 Comments
Assalamualaikum dan Hai :)

Mesti ramai tertanya-tanya kan kenapa pilih ESP? Apa bestnya ESP SHAKLEE ni? Kenapa ESP lagi baik dari soya lain? 

Haa, mesti korang tertanya-tanya kan. Okey meh Fatin share dengan korang kelebihan ESP ni dan siapa yang perlukan ESP ni.


Apa itu ESP Shaklee :

Esp adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protein dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. ESP boleh dibancuh dengan minuman kegemaran seperti susu, milo atau buah yang dikisar bersama. ESP baik dibancuh dengan air sejuk atau suam demi memelihara protein supaya tidak termusnah pada suhu tinggi. Selain dibancuh ESP juga boleh dijadikan masker dengan membancuh 1 sudu ESP + 2 sudu yogurt kacau dan tepek pada muka. Haa, best kan?


Apakah KELEBIHAN ESP ?

Memudarkan parut jerawat
Mengawal pertumbuhan jerawat
Kulit menjadi lebih tegang dan sihat
Banyakkan susu ibu.Susu menjadi lebih pekat dan anak mudah kenyang
Menguatkan akar rambut
Mengurangkan keguguran rambut
Mengekalkan tenaga untuk jangka masa panjang
Menghalang penyakit kencing manis
Menguatkan daya ingatan
Melindungi dan menjaga rahim
Kulit menjadi lebih anjal dan gebu
Mengahalang sel kanser dari merosakkan arteri
Mengurangkan risiko kanser payudara
Mengandungi PROTEIN lengkap
Sangat mengenyangkan

Perbezaan ESP dengan soya lain:

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1 tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protein yang tinggi.


Siapa perlu ambil ESP Shaklee? 
1. Ibu mengandung – makanan nutrisi yg terbaik,membantu kehamilan dan perkembangan fetus dengan lebih baik 
2. Ibu yang menyusukan anak – mengalakkan dan mengekalkan penghasilan susu. Pengambilan esp yang konsisten sepanjang tempoh penyusuan dapat membantu perkembangan fizikal bayi yang lebih sihat.
3. Kanak-kanak 1 tahun ke atas – sangat sesuai untuk tumbesaran yang sempurna 
4. Pelajar/pekerja/individu dewasa/warga emas - penambah tenaga/energy booster 
5. Penghidap kencing manis
6. Lelaki dan wanita – untuk mencegah dari penyakit 
7. Orang yang alergik atau alahan. 
8. Wanita dan Lelaki yang ingin menguruskan badan.

Haa, bestkan? Betul tak apa Fatin bagitau ESP memang best dan HOT SELLING.

JOM MINUM ESP. Ramai telah buktikan kulit mulus, gebu, cantik, susu melimpah dengan penggunaan ESP SHAKLEE. Special untuk yang purchase dengan Fatin dan of couse lah special guide untuk korang jugak. 

FATIN FAIQAH
018-8745478
Your Health and Beauty Consultant

Kat bawah ni Fatin sharekan testimoni untuk korang semua :)






TERIMA KASIH. 





HILANGKAN JERAWAT DENGAN BERKESAN

00:58 0 Comments
Assalamualaikum dan Hai.

Kebelakangan ni ramai yang tanya macam mana nak hilangkan jerawat. Parut jerawat. Masalah jerawat remaja tak susah pun sebenarnya nak hilang. Kena dengan produk betul dan teknik guna yang berkesan insyaAllah sekejap je kecut. Okey Fatin share sikit punca jerawat ni.

Pertama, punca utama jerawat ialah dari dalaman seperti hormon dan keturunan. Jadi, pencuci muka adalah cara TERAKHIR untuk atasi jerawat.

Kedua, kulit tak sihat. Kulit tak mampu nak lawan bakteria dalam liang kulit. Bakteria ni la yang jadikan jerawat merah dan lebam.

Ketiga, produk dan cara yang salah. Kena tahu punca sebenar jerawat barulah boleh atasinya. Setakat cuci kulit dari luar tak boleh selesaikan PUNCA TERBESAR jerawat remaja. Kena juga ambil supliment tambahan tau.

Mesti ramai kan dah habiskan beribu riban duit semata-mata nak cantik dan kurangkan masalah jerawat. Apakata korang try dulu supliment SHAKLEE. Sebab apa Fatin suggest korang consume Shaklee. Haa, meh sini Fatin kongsikan apa yang bestnya Shaklee ni.

SHAKLEE BEST SEBAB :

Pertama : SENTIASA SELAMAT. Menggunakan sumber SEMULA JADI. Shaklee ni BEBAS bahan kimia tau. Jadi tak perlu takut atau was-was semasa guna produk ni.

Kedua : TIDAK terdapat bahan-bahan yang diharamkan, tiada pewarna, tidak sebarang jenis lemak dan tidak mengandungi pemanis tiruan atau perisa. Shaklee tidak menjalankan ujian ke atas haiwan. 

Dan banyak lagi sebenarnya keistimewaan Shaklee ni. Kalau korang ada sebarang pertanyaan atau terus nak try produk Shaklee, korang whatsapps Fatin okey.

Special consultant untuk yang purchase dengan Fatin. Daripada korang habiskan duit tapi masalah tetap tak selesai apa kata korang try dulu Shaklee mesti puas hati.


FATIN FAIQAH
018-8745478
Your Health and Beauty Consultant.











TERIMA KASIH :)

ABOUT ME

00:32 0 Comments
Asalamualaikum dan Hai :)



FATIN FAIQAH DAHIYAH, 
Seorang yang gilakan BISNES.

Saya sangat suka berbisnes walaupun sesibuk mana tetap suka berbisnes. SEBAB APA?
Mungkin saya lebih suka berdikari dan latih diri dari awal untuk tidak menyusahkan ibubapa. Cewahh ! Sebenarnya kalau ada yang perasan before this ada blog dah tapinya dah lama tak buka so lupa paswood habis. Makanya, terciptalah blog baru ini.

18 Ogos 1995.
Hospital Mentakab, Pahang.
Tapi dah lebih 6 tahun menetap di Alor Setar jadinya loghat pun berubah. Kehkehkeh. 

Saya juga merupakan pengedar sah SHAKLEE dan PERSONAL SHOPPER KAISON. Kalau awak semua berminat atau nak tahu update terkini bolehlah FOLLOW instagram saya :
@cantikstorevitamin
@byfaiqahdahiyah

Saya merupakan pelajar Degree di Universiti Kebangsaan Malaysia, Bangi.

Contact me : faiqah_dahiyah95@yahoo.com
Whatapps : 018-8745478 (For bisnes only)
Instagram : @ffaiqah.d l @cantikstorevitamin l @byfaiqahdahiyah
Facebook : Faiqah Dahiyah                     

P/S : Saya juga ada buat review, jadi pertanyaan lanjut email saya okey.

"Don't change so people will like you. Be yourself and be the right, people will love the real you because an original is worth more than a copy"


TERIMA KASIH KERANA SUDI MEMBACA :)

Tuesday, 1 November 2016

NEW BLOG

08:00 0 Comments
Assalamualaikum,

Ya Allah suka sangat dengan new look blog ni. Sebelum ni memang ada blog tapi lama dah tak buka lupa habis semua pasal blog. Sampaikan nak create baru pun tak reti dah. Hehe, naktikan post2 menarik okey. Stay tuned.